LÆSEHACK

En dag hvor du gør en forskel for andre menneskers læsning

Læser du meget og er du mellem 14-17 år?

Eller har du tidligere læst meget, men er gået i stå?

Så er det dig, vi gerne vil låne til en spændende dag i sommeren 2023, sammen med ca. 15 andre unge i Aarhus eller Holbæk. Håber vi ses!

HVEM ER VI?

Lisbet og Anya

På dagen møder du forfatter og illustrator Anya Winqvist, som arrangerer LæseHack og Lisbet Vestergaard, projektleder fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker, samt formodentlig et par rare bibliotekarer.

HackDay er støttet af Fonden DBK samt Holbæk og Gellerup bibliotek.

HVEM ER DU?

For at være med skal du være mellem 14 og 17 år, og selv kunne transportere dig til og fra enten Gellerup Bibliotek eller Holbæk bibliotek. 

Enten læser du meget nu, eller har gjort og gør det ikke så meget længere.

I tilmeldingsformularet nedenfor vil vi gerne høre lidt om din læsebaggrund, fx om resten af din familie læser meget, og om du læser meget eller har gjort.

Det er for at vi kan sammensætte en god og blandet gruppe, med forskellige erfaringer – så får man tit de bedste idéer sammen.

HVAD SKAL VI?

Omkring 8. klasse holder mange op med at læse bøger i fritiden. Hvordan kan vi hjælpe dem til at fortsætte med at læse for sjov og for den gode oplevelses skyld?

Det skal vi prøve at blive klogere på den 30. juni 2023 på Gellerup bibliotek ved Aarhus, og den 3. august på Holbæk bibliotek på Sjælland.

I skal sammen finde på idéer og arbejde med og prototyper til hvordan vi får hinanden til at læse mere – altså det vi kalder lystlæsning: når man ikke SKAL.

De idéer skal vi voksne så senere sætte sammen til et idékatalog, som andre voksne kan få til hjælp, fx på andre biblioteker eller i skoler og så videre.

PROGRAM

10.00: Velkomst og intro

Idé-generering

Frokost og udvalg af idéer

Fra idé til prototype

Fotosession (for dem der har lyst)

Finpudsning af prototyper

Prototypepitch

17.00-18.00: Pizza og afslutning

(programmet kan ændres, men det er ca. det, vi skal)

TILMELDING

Link til kontrakt (åbnes i ny fane)